SAMEN 50

project 2022

Samen 50 project 2022

Let op! Alleen november is nog niet ingevuld

Samen 50, project 2022. De titel verklapt misschien al een beetje waar mijn persoonlijke project van aankomend jaar over zal gaan. 1972 is mijn bouwjaar (zoals mijn vader dat gezegd zou hebben) en dat betekent dat ik in 2022 al halverwege de 100 ben. Ik voel dat niet helemaal zo, op wat grijze haren na, die ik wel kan waarderen. Eigenlijk ben ik best  tevreden met mezelf en ik hoop dat hetzelfde geldt voor jou! Word jij net als ik aankomend jaar 50, dan lijkt het me leuk om jou te ontmoeten voor een portretshoot. Samen 50 leek me een mooie titel!

 

Spelregels 

  • jij geeft jezelf op (iemand mag je tippen, maar het is een cadeautje van mij aan jou, niet van iemand anders aan jou).
  • zijn er meerdere aanmeldingen voor een maand, dan kies ik daar 1 persoon uit, je krijgt persoonlijk bericht.
  • je bent woonachtig in de Achterhoek.
  • de foto’s zijn voor privégebruik, dus niet voor je eigen bedrijf mocht je dat hebben (dan kun je beter een zakelijke shoot boeken).
  • foto’s mogen niet worden bewerkt dus geen filters of croppen, dan is het niet meer mijn werk.

Januari

Carolien mag de reeks starten van 12 portretten. Ze werd halverwege deze maand 50 en heeft dat met een klein feestje gevierd. Het weer zat niet echt mee, dus zijn we dichtbij huis gebleven en dat pastte eigenlijk precies. Want als je haar ziet zou je het niet zeggen, maar in Carolien schuilt een gastvrije boerin. Ze is gek op haar beestenboel, zoete inval in haar huis en haar vriendinnen. En ik ben blij dat ik er daar eentje van ben. Meestal gaan we samen uit eten voor een verjaardag, maar voor deze gelegenheid, ze gaf zichzelf op de valreep op, mocht ik haar eerst op de foto zetten! Wat sta je er stralend op Carolien!

portretshoot
portretshoot marinke fotografie
portetshoot
Portretshoot Duiven
portretshoot Gelderland

Februari

Anja is gelijk de 1e van februari jarig. Dus wanneer ik haar ontmoet is haar verjaardag al een paar weken geleden. We drinken eerst koffie op de zaak die ze samen met haar man en medewerkers runt. Een heerlijk ontspannen begin van de ochtend. We maken wat foto’s in de showroom, waar prachtige vazen en potten staan. Daarna rijden we naar het Loohuisbos, want in haar vrije tijd wandelt ze graag. Het is koud op deze februarimorgen en er hangt een dikke mist, maar wat kleurt het allemaal prachtig bij elkaar. Net of het zo moest zijn. Dankjewel voor de gezellige ochtend Anja!

brandingshoot
brandingshoot
Branding shoot
Portretshoot
Portretshoot Aalten
Portretshoot Aalten
brandingshoot
Detailshoot

Maart

In een spontane opwelling opgeven en daarna denken, oh wat heb ik nou gedaan. Irma mailde dat als ik nog meer mensen had voor maart, ik echt ook wel iemand anders mocht uitnodigen. Maar gelukkig kon ik haar overhalen voor een fijne wandeling. Onze zonen zijn even oud dus genoeg stof tot praten. En ik nam haar mee naar het stadspark van Bocholt, waar ze nog nooit geweest was. Al ontdekkend en pratend kwamen de foto’s vanzelf. En ondanks het zonnetje was het nog hartstikke koud, dus we hielden fijn onze jas aan! De dag dat ze vijftig werd mailde ik de link naar de galerij. Fijne verjaardag!

Portretshoot Gelderland

April

April doet hij wil en dat bleek op deze zaterdag. Het was koud en regende. Maar met een discoparty in het vooruitzicht, haar en make-up al klaar, was een shoot juist op deze dag zo leuk. Dus we gokten het er op, flinke paraplu mee en we bleven wat dichter bij huis. En wat een geluk, want Astrid en haar man blijken over een prachtig stukje bos te beschikken, aan een kerkepad met prachtige paarse bloemen. Het hagelde, was ijskoud en we schuilden in hun houtopslag in het bos. Astrid’s kapsel had wel wat te lijden van het onstuimige weer, maar al dansend straks merkt ze daar vast niks meer van. Al pratend kwamen we erachter dat ze haar feestje houdt in de discotheek waar het voor mij het uitgaan begon! De wereld is niet zo groot!

portretshoot Gelderland
Brandingshoot
portretshoot voorjaar
Voorjaarsshoot
branding, portret, fotograaf Aalten
portretshoot Mariënvelde

Mei

Onze eerste afspraak valt in het water omdat Moniek geen stem heeft. Zonder kletsen is het natuurlijk lastig kennismaken. Gelukkig is ze een week later opgeknapt en mag ik haar en haar knappe hond op de foto zetten. Ik word enthousiast begroet (ik vind elke hond leuk en bijna elke hond mij ook 🙂 en na een rondje met Moniek alleen door het dorp langs verschillende monumenten halen we de hond nog even thuis op. Dat hij bijzonder is vertelde Moniek al en nu mag ik het zelf even zien. Deze vrolijkerd gaat dansend door het leven! Dat ze een speciale band hebben is duidelijk. Mooi om vast te mogen leggen.

portretshoot Winterswijk
portretshoot Winterswijk
portretshoot Winterswijk
portretshoot Winterswijk
portretshoot Winterswijk
portretshoot Winterswijk
portretshoot Winterswijk
portretshoot Winterswijk
portretshoot Winterswijk

Juni

Nog even dan woon ik in hetzelfde buurtschap als Mariël. Net als ik komt ze van oorsprong niet uit Aalten, maar voelt ze zich hier al heel lang thuis. Samen met haar man trekt ze er graag op uit in de spaarzame vrije uurtjes, op zoek naar een schat. Geocaching! Wanneer ze erover vertelt begint haar gezicht te stralen. Schatten kun je overal zoeken, niet alleen geniet ze van oude verlaten plekken, maar ook de natuur trekt. Berkenbomen en een rode beuk, prachtig! En wil ze echt even tot rust komen, dan is er yoga! Twee dagen voor haar verjaardag ontmoeten we elkaar. Mariël, ik wens je een hele fijne 50e verjaardag! 

Portretshoot Ijzerlo
Portretshoot Ijzerlo
Portretshoot Ijzerlo
Portretshoot Ijzerlo
Portretshoot Ijzerlo
Portretshoot Ijzerlo
Portretshoot Ijzerlo
Portretshoot Ijzerlo
Portretshoot Ijzerlo

Juli

“Als ik dan toch al buiten mijn comfort zone ga, dan maar helemaal”! Dat hoef je mij natuurlijk maar 1 keer te zeggen, want zo ontzettend leuk dit! Bij de zomerse temperaturen van juli, past dit zomerse tafereel helemaal. Winny durfde voor mij in badpak op de foto. Echt superstoer! ’s Avonds na het werk is dit haar favoriete plek. Even afkoelen en de waan van de dag van je afspoelen. Een fijne plek om samen te zijn, te genieten van goed gezelschap en gezelligheid. Een praatje over de schutting met de buren. Pluk de dag en vier het leven!

zomerse shoot Marinke fotografie
zomerse shoot Marinke fotografie
zomerse shoot Marinke fotografie
zomerse shoot Marinke fotografie
zomerse shoot Marinke fotografie
zomerse shoot Marinke fotografie
zomerse shoot Marinke fotografie
zomerse shoot Marinke fotografie
zomerse shoot Marinke fotografie
zomerse shoot Marinke fotografie

Augustus

De sara’s zijn al weer uit de tuin als ik het erf van Heidy en haar man op rijd. Na een kop koffie lopen we een rondje op hun erf. De zonnebloemen zijn bijna uitgebloeid, maar nu komen de pitten tevoorschijn. Mooie details die ze me laat zien. Wanneer we even later het zandpad op lopen, langs een mooie bloemenstrook, gaan de sandalen uit. Het liefst loopt ze namelijk op blote voeten. Na een fijne wandeling is het  heerlijk om met een boek op het bankje onder de boom van de zomer na te genieten. 

Portretshoot Gelderland, aalten, heelweg
Portretshoot Gelderland, aalten, heelweg
Portretshoot Gelderland, aalten, heelweg
Portretshoot Gelderland, aalten, heelweg
Portretshoot Gelderland, aalten, heelweg
Portretshoot Gelderland, aalten, heelweg
Portretshoot Gelderland, aalten, heelweg
Portretshoot Gelderland, aalten, heelweg