Project 2023

MIJN KNUFFEL EN IK

Mijn knuffel en ik project 2023

Het project van 2023 gaat over peuters en hun knuffel. Je weet wel, die knuffel die ze overal mee naar toe slepen, het maatje van jouw kind! 

 

Thema project 2023

Dit wordt alweer het derde jaar dat ik een persoonlijk project heb en elk jaar komt er vanzelf een thema op mijn pad.

We zijn verhuisd in november en zo had ik allerlei dingen weer even in handen. Waaronder de knuffel die je hierboven ziet. Onze zoon kreeg hem tien jaar geleden op een kerstmarkt, maar dit is niet zijn eerste knuffel. Zijn eerste knuffel, een beer, verloren we namelijk in het vliegtuig op weg terug naar Nederland. Ontroostbaar was hij en mijn zus ging gelijk met hem twee nieuwe exemplaren halen. Gelukkig was dat goed, zoeken geen optie. En die beer heeft hij tot op de draad versleten zoals je op de foto hiernaast ziet. Niet echt fotogeniek meer! En zo ontstond mijn idee voor dit jaar.

Het lijkt mij leuk om een minishoot te doen met een peuter en zijn/haar knuffel! Gewoon in de eigen omgeving, waar er lekker gespeeld kan worden met de knuffel en jij natuurlijk dicht in de buurt bent. We maken al spelenderwijs mooie foto’s van jouw peuter en zijn/haar knuffel. Foto’s die je aan de muur kunt hangen of in een mooi album kunt zetten. Foto’s die de tijd even kunnen terugdraaien wanneer het jou te snel gaat. 

Project spelregels

  • elke maand geef ik 1 minishoot cadeau
  • 1 peuter (of baby die kan zitten)
  • incl. 5 hoge resolutiebestanden
  • foto’s mogen door mij worden gebruikt op mijn website en social media
  • max. 15 km van Aalten

Dit jaar begint mijn project iets later, in april om precies te zijn. Maar ik hoop wel 12 mooie portretten hier te kunnen laten zien eind van het jaar. Bij meerdere aanmeldingen kies ik iemand uit! Lijkt het jou leuk om mee te doen met jullie peuter/baby? Mail mij info@marinkefotografie.nl

Januari

Wanneer hij gaat slapen, kruipt hij lekker tegen zijn olifant aan. Maar deze morgen was er zoveel meer interessant. De knopjes van mijn camera en zijn bal. Maar oh wat was dit leuk! Een heel open, vrij ventje, dat mij stralend tegemoet kwam. Heerlijk eigenwijs op zijn eigen ik ben bijna twee manier. Geen twee tel zat hij stil en alles was interessant. Maar wat hebben we samen plezier gehad. Wat zal hij straks fijn slapen zijn met zo’n mooie grijze vriendje! En papa en mama, die hebben foto’s om straks te laten zien, kijk dit was je favoriete knuffel!

peuter knuffel Groenlo fotograaf
peuterportret
Peuter en knuffel portret kleuter
gezinsfotograaf peuterportret
peuter en olifant
Peuter en knuffel portret

Februari

Samen met zijn lama kijkt hij verlangend door het raam naar buiten. Daar is de grote trampoline, waar je zo fijn op springen kunt. Na even in het mooie licht van de serre foto’s te hebben gemaakt gaan we dan ook naar buiten. Lama mag van de glijbaan en samen springen ze op de trampoline. Het leuke van een peuter in zijn eigen omgeving fotograferen is toch wel dat ze helemaal op hun gemak zijn, heerlijk op hun plek, enthousiast en vol energie.

portretfoto jongetje met knuffel
peuterportret met knuffel
peuterportret knuffel jongetje met lama
documentaire fotografie jongetje thuis
peuterportret
portret peuter tegenlicht
portret peuter met knuffel

Maart

Twee dagen voor de shoot loopt ze al rond met haar eend, want ze heeft er zoveel zin in! Met haar blonde krullen in twee prachtige staartjes kijkt ze me met haar grote, blauwe kijkers aan. Samen met eend wil ze wel op de foto. Ik ben wel even in de war door het kuifje op de kop van eend, huh is dit geen kip. Maar zijn naam is Eend;) Op de grond, in de stoel, eend tussen de spijlen van haar bed, precies zoals ze altijd doet met haar grote vriend en tot slot komen we bij de spiegel. En daar bij de spiegel is ze mij even helemaal vergeten en ziet ze alleen maar een heel mooi meisje met haar lievelingsknuffel, een lieve, geel met witte eend!

portret meisje met knuffel
peuterportret fotograaf Winterswijk
portret peuter Winterswijk
peutermeisje met eend
blauwe ogen meisje
eendenknuffel en meisje
portret peuter en knuffel

April

Haar lievelingsknuffel is een ezel. En hoe leuk dat heel vlak bij huis er een prachtig park is, waar ze jonge ezels hebben. We namen dus de wandelwagen en wat lekkere brokjes mee en gingen samen op pad. Want deze kleine meid is gek op dieren en vond het helemaal leuk. Hoe leuk zin deze plaatjes voor later als je groot bent. Dit waren jij en je eerste knuffel!

anholter sweizz
ezel met kind
kind met ezel
meisje met edelknuffel
kinderboerderij marinke fotografie

Mei

Zijn leeuw gaat overal mee naar toe. Dat is zijn favoriete knuffel. Deze leuke peuter mocht ik al vaker met zijn papa en mama op de foto zetten. Toen was hij nog maar een paar weken oud. Nu is het een olijk mannetje dat me een dikke grijns geeft, fijn zijn leeuw laat zien en vertelt dat hij die van zijn tante heeft gekregen. Omdat ze heel veel van hem houdt. Nou dat wil toch elk kind. Zo’n tante:)

project knuffel en peuter
marinke fotografie aalten
project 2023
hard licht portret
knuffels

Juni

Het fijne aan dit project is dat ik  thuis bij jullie kom foto’s maken. Alleen in april heb ik een uitstapje gemaakt naar buiten, maar nu was ik gewoon fijn thuis. En ze vond het best spannend, dus dan is thuis in je eigen omgeving fijn, want dan voel je je al snel weer op je gemak. Het lieve knuffelkonijn mocht mij rondleiden in huis, op de speelgoedbank, naar de slaapkamer. En daar kwamen de grapjes!

mei project
knuffel
knuffelproject
knuffelkonijn

Juli

Het dametje van juli was het er niet over eens wat ze aan moest. Het liefst wilde ze zonder rok op de foto, maar toen dat niet mocht, besloot ze te gaan voor een panter printje. Super leuk die twee is nee fase, vooral als je er als buitenstaander even binnenstapt. En hoe mooi om te zien dat de stemming zo ineens heel anders wordt en er een stralende lach doorbreekt.Haar knuffel heeft al heel wat stormen en wasbeurten doorstaan. Oma naaide al een nieuwe variant, maar deze is toch echt onmisbaar en gaat met sliertjes en al fijn mee op vakantie.

peuterportret
project 2023 knuffel peuter
portret kleuter met knuffel
peuterportret
portretfotograaf Gelderland

Augustus

Dit grote portret en deze twee rechtsboven voelen voor mij bijna als fine art. Dit fijne snuitje met geen vlekje, enkel raam licht. Ik werd er heel erg blij van. En voor dit portret ging ik even de landsgrens over. Mijn engels is beter als mijn Duits, maar gelukkig kunnen we net over de grens elkaar prima verstaan met half, half. Beer en zij delen veel, mooie gesprekken, even een lichte snack en wanneer de buik vol is, doen ze een koprol op het fijne kleed in de kamer.

documentaire fotografie
portret aalten fotografie
meisje met teddybeer
portretshoot lifestyle
koprol kleuter
meisje spelend met teddybeer
kinderspeelgoed