Mijn knuffel en ik project 2023

“Mijn knuffel en ik”, was de titel van het project van 2023. Dit jaar fotografeerde ik 11 peuters met hun favoriete knuffel. Die ene speciale die overal naartoe moet. Inspiratie voor dit thema was de knuffel van mijn jongste zoon. Een verwassen knuffel zonder ogen en met halve oren. Je kunt nog net zien dat het een beer is. En ik bedacht hoe leuk het zou zijn om een foto te hebben voor later van je kind met die knuffel En zo ontstond het project van dit jaar. Het derde jaar inmiddels dat ik een persoonlijk project doe. En wat is het weer leuk geweest. Als ik door deze pagina blader ben ik blij met wat ik zie en trots op dit project. Wil je nu ook een portret van jouw kind ? Informeer naar de mogelijkheden en/of boek een shoot

Januari

Wanneer hij gaat slapen, kruipt hij lekker tegen zijn olifant aan. Maar deze morgen was er zoveel meer interessant. De knopjes van mijn camera en zijn bal. Maar oh wat was dit leuk! Een heel open, vrij ventje, dat mij stralend tegemoet kwam. Heerlijk eigenwijs op zijn eigen ik ben bijna twee manier. Geen twee tel zat hij stil en alles was interessant. Maar wat hebben we samen plezier gehad. Wat zal hij straks fijn slapen zijn met zo’n mooie grijze vriendje! En papa en mama, die hebben foto’s om straks te laten zien, kijk dit was je favoriete knuffel!

peuter knuffel Groenlo fotograaf
peuterportret
Peuter en knuffel portret kleuter
gezinsfotograaf peuterportret
peuter en olifant
Peuter en knuffel portret

Februari

Samen met zijn lama kijkt hij verlangend door het raam naar buiten. Daar is de grote trampoline, waar je zo fijn op springen kunt. Na even in het mooie licht van de serre foto’s te hebben gemaakt gaan we dan ook naar buiten. Lama mag van de glijbaan en samen springen ze op de trampoline. Het leuke van een peuter in zijn eigen omgeving fotograferen is toch wel dat ze helemaal op hun gemak zijn, heerlijk op hun plek, enthousiast en vol energie.

portretfoto jongetje met knuffel
peuterportret met knuffel
peuterportret knuffel jongetje met lama
documentaire fotografie jongetje thuis
peuterportret
portret peuter tegenlicht
portret peuter met knuffel

Maart

Twee dagen voor de shoot loopt ze al rond met haar eend, want ze heeft er zoveel zin in! Met haar blonde krullen in twee prachtige staartjes kijkt ze me met haar grote, blauwe kijkers aan. Samen met eend wil ze wel op de foto. Ik ben wel even in de war door het kuifje op de kop van eend, huh is dit geen kip. Maar zijn naam is Eend;) Op de grond, in de stoel, eend tussen de spijlen van haar bed, precies zoals ze altijd doet met haar grote vriend en tot slot komen we bij de spiegel. En daar bij de spiegel is ze mij even helemaal vergeten en ziet ze alleen maar een heel mooi meisje met haar lievelingsknuffel, een lieve, geel met witte eend!

portret meisje met knuffel
peuterportret fotograaf Winterswijk
portret peuter Winterswijk
peutermeisje met eend
blauwe ogen meisje
eendenknuffel en meisje
portret peuter en knuffel

April

Haar lievelingsknuffel is een ezel. En hoe leuk dat heel vlak bij huis er een prachtig park is, waar ze jonge ezels hebben. We namen dus de wandelwagen en wat lekkere brokjes mee en gingen samen op pad. Want deze kleine meid is gek op dieren en vond het helemaal leuk. Hoe leuk zin deze plaatjes voor later als je groot bent. Dit waren jij en je eerste knuffel!

anholter sweizz
ezel met kind
kind met ezel
meisje met edelknuffel
kinderboerderij marinke fotografie

Mei

Zijn leeuw gaat overal mee naar toe. Dat is zijn favoriete knuffel. Deze leuke peuter mocht ik al vaker met zijn papa en mama op de foto zetten. Toen was hij nog maar een paar weken oud. Nu is het een olijk mannetje dat me een dikke grijns geeft, fijn zijn leeuw laat zien en vertelt dat hij die van zijn tante heeft gekregen. Omdat ze heel veel van hem houdt. Nou dat wil toch elk kind. Zo’n tante:)

project knuffel en peuter
marinke fotografie aalten
project 2023
hard licht portret
knuffels

Juni

Het fijne aan dit project is dat ik  thuis bij jullie kom foto’s maken. Alleen in april heb ik een uitstapje gemaakt naar buiten, maar nu was ik gewoon fijn thuis. En ze vond het best spannend, dus dan is thuis in je eigen omgeving fijn, want dan voel je je al snel weer op je gemak. Het lieve knuffelkonijn mocht mij rondleiden in huis, op de speelgoedbank, naar de slaapkamer. En daar kwamen de grapjes!

mei project
knuffel
knuffelproject
knuffelkonijn

Juli

Het dametje van juli was het er niet over eens wat ze aan moest. Het liefst wilde ze zonder rok op de foto, maar toen dat niet mocht, besloot ze te gaan voor een panter printje. Super leuk die twee is nee fase, vooral als je er als buitenstaander even binnenstapt. En hoe mooi om te zien dat de stemming zo ineens heel anders wordt en er een stralende lach doorbreekt.Haar knuffel heeft al heel wat stormen en wasbeurten doorstaan. Oma naaide al een nieuwe variant, maar deze is toch echt onmisbaar en gaat met sliertjes en al fijn mee op vakantie.

peuterportret
project 2023 knuffel peuter
portret kleuter met knuffel
peuterportret
portretfotograaf Gelderland

Augustus

Dit grote portret en deze twee rechtsboven voelen voor mij bijna als fine art. Dit fijne snuitje met geen vlekje, enkel raam licht. Ik werd er heel erg blij van. En voor dit portret ging ik even de landsgrens over. Mijn engels is beter als mijn Duits, maar gelukkig kunnen we net over de grens elkaar prima verstaan met half, half. Beer en zij delen veel, mooie gesprekken, even een lichte snack en wanneer de buik vol is, doen ze een koprol op het fijne kleed in de kamer.

documentaire fotografie
portret aalten fotografie
meisje met teddybeer
portretshoot lifestyle
koprol kleuter
meisje spelend met teddybeer
kinderspeelgoed

September

Mijn model voor september zat heerlijk tv te kijken toen ik kwam. Zijn knuffel lekker tussen zijn vingers. Maar op de foto gaan, daar was hij niet zo zeker van. Maar hij wilde me wel even de konijnen laten zien. Zijn eigen konijn hield hij heel mooi aan 1 oor omhoog. En meer tijd hadden we niet nodig.  

portret jongen

Oktober

Wanneer ik binnen kom word ik gelijk enthousiast begroet door een meisje wat er helemaal zin in heeft. Ze kletst, lacht en laat haar knuffel en haar huis zien. Easiepiesie zou je denken, al moet ik wel heel rap zijn, want stilzitten past niet bij deze kleine leukerd. Al pakt ze tussen de bedrijven door even haar momentjes. Lekker languit op de bank, konijn erbij en heerlijk haar duim in haar mond. Even kijkend wie ik ben en hoe ik dat dan doe. 

Marinke fotografie
meisjesportret aalten
meisjesportret
meisje
meisjesportret aalten
portretjes

December

En de laatste portretshoot van 2023 met een fluffy gifgroene kikker. Deze mooie vent mocht ik al verschillende keren fotograferen en elke keer is hij al zo gegroeid. Hij keek me nieuwsgierig aan, de lichtjes in de kerstboom moest hij ook even laten zien en zijn mama haalde de kar waar hij boven altijd mee speelt even naar beneden. Samen met kikker klom hij in de kar. Een mooi einde van dit jaars project.

portret peuter